Rólam
Flash 8

A video elindításához kattintson ide!

"Alapvetőnek tartom, hogy a legapróbb részletekig mindent saját kezűleg készítek, szerszámaim nagy része is saját készítésű. Nem szeretem a nem természetes alapanyagokat, így minden művem alapvetően fából készül."

Balogh Zoltán vagyok. 2001 óta készítek türelemüvegeket. Az egész onnan indult, hogy kaptam egy újságcikket, amiben egy hamburgi úriemberről írtak, illetve arról, amivel ez a jóember foglalatoskodott szabad idejében. Egész életében hajókkal foglalkozott és mikor nyugdíjba vonult, folytatta ugyanazt kicsiben... Két évig érlelődött bennem a vágy, hogy egyszer talán én is elkészítem a saját kis hajómat egy palackba zárva... Az első alkotásom egy egyszerű kétárbocos, pár alkatrészből álló kis hajócska volt, amit ajándékba vittem, és aminek annyira örültek, amilyen fogadtatásra nem is számítottam.

A kezdeti lelkesedés mind a mai napig nem lankadt, sőt, a rengeteg türelemüvegezéssel töltött óra mind újabb és újabb ötleteket hoz. Nem csak hajókat, de különböző épületeket, hidakat, tárgyakat is üvegbe építettem. Egyik legnagyobb büszkeségem a részletesen kidolgozott Forma 1-es autó, Schumacher 2006-os Ferrarija és az egyik leghosszabb ideig tartó munka: a kétárbocos Elba vitorlás. Azonban talán egyik legkülönlegesebb megrendelésem egy Yamaha hangversenyzongora üvegbe építése volt. A több mint ötven általam készített üveg nagy részét ajándékba illetve megrendelésre készítettem, de pár darabot megtartottam magamnak is, amelyekkel már több kiállításon is részt vettem.